Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovao je u Antaliju gdje će sjutra na poziv predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, učestvovati na Samitu predsjednika država i vlada zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

“Ovogodišnjim Samitom, kojim predsjedava Turska, obilježava se 25. godišnjica osnivanja SEECP-a, inicijative čiji je primarni cilj jačanje dobrosusjedskih odnosa i iznalaženje rješenja za zajedničke izazove sa kojima se suočava region jačanjem principa regionalnog vlasništva i inkluzivnosti, i saradnjom u Jugoistočnoj Evropi”, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

Drugog dana boravka u Turskoj, Đukanović će prisustvovati inauguralnoj sesiji Antalijskog diplomatskog foruma, koji se održava pod pokroviteljstvom turskog predsjednika.

“Forum će okupiti državne zvaničnike, predstavnike međunarodnih organizacija, lidere iz političkog i društvenog života, vodeće članove akademskih zajednica, predstavnike medija i privatnog sektora”, navodi se u saopštenju.

Đukanović će u Antaliji i odvojeni bilateralni susret sa predsjednikom Turske.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here