Policijski službenik Rudolf Elezović čije tijelo je pronađeno u utorak veče, ostavio je, 27. maja, službeni pištolj u kući i kako sumnjaju istražitelji, otišao na sastanak sa nepoznatom osobom, piše Pobjeda.

Tijelo Elezovića pronašli su pripadnici granične policije u rijeci Bojani koji su krenuli u potragu za osobom čiji nestanak je nedavno prijavljen ulcinjskoj policiji. Tada su u riječi Bojana pronašli tijelo Elezovića, koje je, kako se sumnja, danima stajalo u vodi.

Nestanak je prijavljen 27. maja. Tada je Elezović napuštio porodični dom, bez ikakvog predzanaka da će učiniti nešto nažao sebi. Tek 31. maja o njegovom nestanku obaviještena je albanska policija.

Kako tvrde izvori iz istrage, policija nije ozbiljno shvatila čitavi slučaj. Kako tvrde, potraga nije bila blagovremena.

Elezović je u policijskim krugovima važio za odvažnog, poštenog policajca, spremnog da se suoči sa najsurovijim kriminalcima. Tog dana kad je napuštio kuću sa sobom nije odnio službeni pištolj, već ga je ostavio kući, što ukazuje da je korišćeno drugo oružje.

Pištolj iz kojeg je ispaljen smrtonosni hitac u Elezovića nije pronađen.

Njegove kolege kategorične su da su lažne glasine koje su kružile Ulcinjom o navodnom uplivu Elezovića u kriminalne poslove.

Elezović je rukovodio brojnim akcijama protiv kriminalaca koji su pokušavali preko granice da švercuju drogu. Ovaj iskusni, dugogodišnji policajac sada se prvi put sreo sa ovakvim optužbama, koje su ga, kako tvrde Ulcinjani, duboko potresle. Jedan od njegovih operativnih saradnika označio ga je kao korumpiranog policajca.

Kako saznaje Pobjeda, Elezović je imao kontakte sa saradnicima, kolegama davao informacije koje su pomogle u istrazi raskrinkavanja šverca droge i o tome je obavještavao svoje šefove.

Dobro obaviješteni izvori navode da je sve što je radio dokumentovano u službenim zabilješkama i izvještajima.

Ova kriminalna grupa bila je pod mjerama tajnog nadzora, a među dokumentovanim zapisima, navodno, zabilježeno je kako jedan od članova tvrdi da ih Elezović prati i ometa u poslovima s drogom.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here