Ko želi da vodi državu, mora donositi hrabre odluke. Oni koji nemaju hrabrosti da kažu da je Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac, nemaju kapaciteta da vode državu. To je, gostujući u emisiji Znam da znaš Gradskog radija, poručio Ervin Ibrahimović, poslanik i budući predsjednik Bošnjačke stranke.

Ibrahimović ističeda je upravo suština njegovog Prijedloga Rezolucije o Srebrenici da Crna Gora jasno pokaže da dijeli evropske i evroatlanske vrijednosti i da je na visini istorijskog zadatka.

“A istorijski zadatak je, kao i do sada, da Crna Gora bude luča i oaza temeljnih vrijednosti i centar na prostoru Balkana, koji je spreman da se suoči sa prošlošću, jer bez toga ne možemo gledati u bolju budućnost i ne može biti pomirenja u regionu”, kazao Ibrahimović.

Iz tog razloga, smatra, glasanje u parlamentu za razrješenje ministra Vladimira Leposavića biće elementarni test demokratije.

“Da li je Leposaviću, nakon svega što je izgovorio, mjesto u Vladi? Mislim da većina građana smatra da nije. Njihovo mišljenje trebalo bi da uvaže predstavnici političkih partija koje se nalaze u parlamentu. Ovo je još jedan test za poslanike vlasti, a za nas je to realno i Bošnjačka stranka će glasati za razrješenje”, ističe Ibrahimović.

Vlada, prema Ibrahimovićevim riječima, nema kapacitet da izdrži čitav mandat. To je, smatra, jasno svakom građaninu, jer su rezultati rada Vlade poražavajući. Bilo bi pošteno prema građanima koji su ih birali, kaže, da konačno to i priznaju.

“Mislim da je realno i odgovorno prema građanima, koji su birali novu vlast, da priznaju da ovako ne ide i da pokažu spremnost da na novim izborima i, možda u nekom novom sastavu, naprave tim, koji će brže da razvija ekonomiju Crne Gore i da se na bolji način suoči sa mnogobrojnim problemima”, smatra Ibrahimović.

Bošnjačka stranka bi, naglašava, prihvatila poziv da uđe u rekonstruisanu Vladu ukoliko bi aktuelna većina pokazala da je spremna da tu Vladu ojača i objedini snage, koje mogu tešku ekonomsku situaciju promijeniti u što kraćem roku.

“Ipak, sagledavajući postignuto u proteklih 200 dana, mislim da, čak i kada bi sve partije uložile maksimalne kapacitete, ne bismo došli do zadovoljavajućih rezultata. Vjerujem da je najbolje i za građane i za ovu Vladu da se raspišu novi izbori”, zaključuje Ibrahimović.

gradski portal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here