Iz iskaza devet svjedoka prikupljenih u istrazi u predmetu ubistva Mojkovčanina Zorana Ašanina krajem aprila proizilazi osnovana sumnja da ga je Novljanin Goran Pantović ubio, zbog čega je Apelacioni sud odbio kao neosnovanu žalbu njegovog branioca na rješenje o produženju pritvora, pišu Dnevne novine.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni kritičnog dana u ugostiteljskom objektu ‘Krstać, opština Mojkovac, sa umišljajem lišio života oštećenog A Z. na način što je iz pištolja nepoznate marke, serijskog broja i kalibra, u pravcu oštećenog, koji je sjedio za stolom, ispalio više metaka i sa šest projektila ga pogodio u predjelu glave, kojom prilikom mu je nanio teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je kod oštećenog nastupila smrt”, navodi se u rješenju Apelacionog suda.

Kako se dodaje, iz iskaza svjedoka T.V. proizilazi da se svojim vozilom kretao putem kada ga je zaustavilo lice koje je stajalo pored puta i zamolilo da ga povede do magistrale. U toku vožnje to lice je razgovaralo telefonomi nekome govorilo: “Neće više nikoga dirati, naplaćivati, u samoodbrani sam ga udario”.

“U toku vožnje stalno mu je govorio ‘požuri, požuri’. Kada je trebalo da skrene i ide svojoj kući lice koje je vozio ga je zamolio da ga vozi do C. i da će mu platiti, nakon čega je izvadio 2.000 eura iz novčanika. Odbio je da uzme novac i istog je odvezao prema C. i kada je izašao izvadio je 100 eura govoreći mu ‘evo ti da popiješ kafu’”, navodi se u rješenju suda.

Dalje stoji da je svjedokinja F.B., zaposlena kao šanker u ugostiteljskom objektu “Krstac”, u iskazu navela da je kritičnog dana oko 13.30 časova ušla u toalet da bi isti očistila prije završetka smjene i u tom trenutku je čula pucnje. Kada je izasla iz toaleta, vidjela je da Pantović izlazi iz prostorije u kojoj je sjedio sa Ašaninom i daje otišao niz stepenice.

“Dalje je u svom iskazu navela da je kolega koji takođe radi kao konobar otišao prema prostoriji gdje su bili Ašanin i Pantović i da je rekao ‘ubiše Zorana’”, stoji u rješenju.

Dodaje se da je svjedok V.M., konobar u ugostiteljskom objektu “Krstac” kazao da je kritičnog dana odnio piće Pantoviću i Ašaninu, koji su sjedjeli u dijelu lokala “separe”‘ i nakon izvjesnog vremena čuo je pucnje iz vatrenog oružja i vidio je Pantovića da je izašao iz objekta i sišao niz stepenice.

Dnevne novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here