Srđan Popović (28) iz Banja Luke, osuđen je danas na 15 godina i 10 mjeseci zatvora, zbog ubistva Gorana Đuričkovića u Budvi i nedozvoljenog držanja oružja.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sudije Višeg suda u Podgorici, Vesne Moštrokol.

Prema navodima presude, tokom suđenja je dokazano da je Popović 27. oktobra 2015. godine, oko 20 časova u Ulici Slovenska obala u Budvi, na šetalištu ispred ugostiteljskog objekta „The Old Fishermans Pub“, sa umišljajem ubio Gorana Đuričkovića.

Popović je sa prostrora stare puškarnice koja se nalazi na zidinama Starog grada, iznad lokacije zvane „Zvono“, iz automatske puške njemačke proizvodnje „hekler & koh“, obrušenog fabričkog broja, ispalio tri hica u Đuričkovića.

Pokpjni Đuričković se u tom momentu nalazio na šetalištu ispred ugostiteljskog objekta „The Old Fishermans Pub“.

Jedan od ispaljenih hitaca pogodio ga je u predjelu desne strane grudnog koša, nanoseći mu teške i po život opasne povrede. Od zadobijenih povreda, kod oštećenog je na mjestu nastupila smrt. Preostala dva hica pogodila zid i okolinu ugostiteljskog objekta – navodi se u oresudi.

Posle ispalkenih hitaca, Popović je pobjegao sa unaprijed pripremljenim skuterom za vodu „seadoo“, u pravcu Kotora.

U mjestu Platamuni, između plaža Trsteno i Ploče u uvali, ostavio je skuter. Sa ciljem uništavanja bioloških tragova, benzinom je zapalio navedeni skuter i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Automatsku pušku je bacio u more, koju su ronioci Regionalnog centra iz Bijele prilikom podvodnog protivminskog pretraživanja, pronašli u moru 12. septembra 2016. godine u prostoru između rta Platamuni i plaže Mogren II.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here