Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Ariela Radovića, južnoameričkog privrednika porijeklom iz Crne Gore i predsjednika ragbi saveza Crne Gore.

Predsjednik je uz dobrodošlicu iskazao zadovoljstvo susretom sa gospodinom Radovićem i njegovom djecom, ističući da je posebno lijepo kada se porodica okreće svojim korijenima i zemlji svog porijekla. Čestitao je Radoviću na angažmanu u našoj iseljeničkoj zajednici u Argentini i Buenos Airesu, zahvaljujući kojem je uz podršku države napravljen ozbiljan pomak u uspostavljanju kvalitetne veze između Crne Gore i naših iseljenika. To je obaveza države i Crna Gora će nastaviti odgovorno da vodi računa o svojim ljudima bilo da su ovdje ili daleko, poručio je Predsjednik. On je naglasio da jednako tako iseljenici predstavljaju dobru vezu između Crne Gore i zemlje u kojoj žive, što je potvrđeno i kroz susrete Predsjednika sa zvaničnicima zemalja Južne Amerike. Uz ocjenu da je ponosan na to kako Crnu Goru predstavlja njena iseljenička zajednica, zahvalio je Arielu Radoviću i za njegov angažman u Crnoj Gori u oblasti sporta za koji su naši građani predisponirani i ostvaruju vrhunske rezultate.

Predsjednik crnogorskog ragbi saveza iz Argentine, zahvalio je Predsjedniku za prijem ističući da je za njega i cijelu crnogorsku zajednicu u tom dijelu svijeta velika čast susret sa Predsjednikom i razmjena mišljenja. On je kazao da je od svog prvog dolaska u Crnu Goru pokušavao da radi za Crnu Goru i njenu promociju u svijetu, ali i na jačanju veza između dvije zemlje. To je bio i razlog što se opredijelio da pomogne razvoju ragbija, sporta kojim se uspješno bavi i u Argentini, ističući da je zainteresovan i za pokretanje drugih djelatnosti u našoj zemlji, ali i animiranje privrednika iz Argentine i Južne Amerike za dolazak i ulaganje u Crnu Goru.

predsjednik.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here