Dino Merlin na sinoćnjem koncertu u Baru, koji su organizovali Opština Bar i Turistička organizacija Bar povodom proslave Dana nezavisnosti, ko zna koji put u karijeri potvrdio je klasu.

U onu muzičku apsolutno niko od oko 20.000 prisutnih gostiju nije ni sumnjao, znajući dobro o kakvoj je pjevačkoj gromadi riječ. Ipak, popularni čarobnjak, iza kog su decenije zlatne karijere, pokazao je kako se poštuju grad-domaćin i država u koju se dolazi.

Merlin se, naime, u završnici spektakularnog nastupa ogrnuo crnogorskom zastavom pred desetinama hiljada ljudi i poslao svijetu snažnu poruku, u skladu sa onim što njegova muzika i promoviše.

“Samo ujedinjeni možemo naprijed”, poručio je Merlin.

Crna Gora, ne računajući period dvogodišnje stagnacije zbog pandemije korona virusa, prepoznata je kao omiljena destinacija mnogim najvećim regionalnim zvijezdama, koje maltene jedva čekaju da nastupe pred našom publikom – između ostalog, i zbog toga što sve to dobro naplate.

Ipak, rijetki su oni poput Merlina, koji prije nastupa, tokom njega i nakon spuštanja zavjese potvrđuju da ima nešto i van tog protokolarnog, zvaničnog djela.

Umjesto onog klišea – “hvala vam puno, bili ste najbolja publika”, Dino je izabrao drugačiji vid zahvalnosti, o kom će Barani i njihovi gosti još dugo pričati.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here