Crnogorska policija uhapsila je S.B. (46) iz Rožaja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Uprave policije.

“Granična policija je nedaleko od graničnog prelaza Vučaje 13. maja kontrolisala vozilo rožajskih registarskih oznaka kojim je upravljao S.B. (46) iz Rožaja, i tada je pet osoba izašlo iz vozila i pokušalo da pobjegne u pravcu Srbije. Policajci su ih sustigli i utvrdili da se radi o državljanima Pakistana, nakon čega su svi dovedeni u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Rožaje radi preduzimanja daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije”, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je S.B., po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatim licima sa područja Podgorice, za novčanu naknadu, imao namjeru da preuzme navedenih pet osoba, te da ih ilegalnim putevima prebaci, odnosno prokrijumčari na teritoriju Srbije.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji je naložio da se S.B. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Preduzimaju se dalje aktivnosti na identifikaciji osoba koja su sa S.B. učestvovala u vršenju ovog krivičng djela”, zaključuju u policiji.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here