Zahvaljujući velikom entuzijazmu i ozbiljnoj organizaciji „Čiker maraton“ je dočekao deseti – jubilarni rođendan.

Startovao je u nedjelju u 8 časova iz Kraljeva a završiće se poslije 10 dana, 5. jula u Herceg Novom.

Za 10. rođendan „na poklon“ je stigla i treća država kroz koju će se voziti. U prethodnim izdanjima karavan brdskih biciklista je išao kroz Srbiju i Crnu Goru, a ove godine će zaći i u Bosnu i Hercegovinu.

Među opštinama u kojima će učesnici zanoćiti, a između kojih put prelaze vozeći isključivo planinskim putevima, nalazi se i opština Rožaje.

„Čiker maraton“ je čedo kraljevačkog biciklističkog kluba MBT „Čiker“, čiji članovi uspijevaju da organizuju ovu manifestaciju zahvaljujući saradnji sa turističkim organizacijama Srbije i Crne Gore, kao i lokalnim turističkim organizacijama u mjestima kroz koja prolaze ili se zadržavaju.

Prijavljeno je više od stotinu učesnika i osim domaćih ljubitelja brdskog biciklizma došli su i gosti iz Austrije, Slovenije, Švajcarske, Amerike, Izraela. Među učesnicima koji će preći rutu od 600 kilometara je i 17 žena.

Kako je za naš portal kazao direktor LTO Rožaje, Nedžad Murić, ovo je još jedna u nizu aktivnosti rožajske turističke organizacije koja podržava ovakve i slične projekte. Kako kaže, drago im je da maršuta prolazi kroz naš grad a sutra će biti nastavljena sa gradskog trga, uz Vrelo Ibra, gdje će biciklisti praviti pauzu, a onda nastaviti preko lokaliteta “Košutine lokve” ka opštini Berane.

Murić zaključuje da je ovo jedan vid promocije zdravih stilova života, kao i turističkih – prirodnih potencijala opštine Rožaje.

RTR1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here