Kotoranki Tamari Zvicer, koja je široj javnosti poznata kao supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, blokiran je bankovni račun i obustavljena isplata 133.473 eura za koje se sumnja da su stečeni kriminalnim aktivnostima, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

Rješenjem ovog suda, osim Tamari Zvicer, blokirana je imovina Emi Petrović – nepokretnosti u kotorskom naselju Škaljari za koje se sumnja da potiču od nezakonito stečenog novca.

Prema saznanjima Pobjede, Tamara Zvicer se tereti da je htjela fiktivno da prevede stan na Emu Petrović, odnosno da prikaže kao da joj ga je prodala. To je, kako se sumnja, učinila kako bi izbjegla oduzimanje imovine ukoliko dođe do finansijske istrage.

Sutkinja za istrage Višeg suda Suzana Mugoša je 22. juna prihvatila prijedlog Specijalnog tužilaštva i privremeno blokirala imovinu Zvicer i Petrović protiv kojih je pokrenut krivični postupak za utaju poreza i doprinosa i pranje novca.

Odlukom suda je naloženo NLB banci da uskrati isplatu 100.000 i 33.473 eura za koje se određuje privremena mjera obezbjeđenja a koja se odnosi na obustavu sumnjivih transakcija na dva računa Zvicer.

Takođe, katastru nepokretnosti naloženo je da po osnovu privremene mjere obezbjeđenja sačini zabilježbu zabrane raspolaganja nad poslovnim prostorom od 72 metra kvadratna sa dvorištem od 188 metra kvadratna u kotorskom naselju Škaljari, upisani na ime Petrović.

U rješenju se navodi da će se ova naredba dostaviti Upravi za imovinu koja je dužna da se stara o izvršenju ovog rješenja.

Takođe, sud je pozvao ,,savjesna treća lica da mogu stupiti u postupak do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću“.

Viši sud je precizirao i da ova privremena mjera može trajati najduže do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju nezakonito stečene imovinske koristi.

“Ova privremena mjera obezbjeđenja biće ukinuta po službenoj dužnosti ako u roku od dvije godine od dana donošenja ovog rješenja optužnica ne stupi na snagu”, navodi se u rješenju Višeg suda.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here