Podgorički Viši sud odbio je jemstvo od 250.000 eura u nekretninama kojim je bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević garantovao da neće pobjeći ukoliko mu se dopusti da se brani sa slobode od optužbi za zloupotrebu položaja, pišu današnji štampani mediji.

Ovu odluku je donijelo krivično vijeće sudije Zorana Radovićakoji vodi sudski postupak protiv Kovačevića za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra.

Osim Kovačevića na optužnici su i Ana Lakićević Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Danilo Jovanović, Danko Kovačević, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija ,,Geo&Arh“.

Kovačeviću je krajem oktobra prošle godine određen pritvor, nakon što se iznenada pojavio na zakazanom početku suđenja.

Prije pojavljivanja u sudnici Višeg suda državni organi su potraživali Kovačevića koji je od februara 2021. godine do tog trenutka za pravosudne organe bio u bjekstvu. Ispostavilo se da je Kovačević cijelo vrijeme bio u Crnoj Gori ali na selu izbjegavajući da čita i sluša medije zbog čega, kako je ustvrdio, „nije znao da gatraže“.

Kovačević je uhapšen 23. decembra 2020. godine kada je SDT okončalo izviđaj po prijavi Aleksandra Gazivode čiji je suvlasnički dio vile u Tivtu, koju je izgradio sa Kovačevićem, mimo njegovog znanja prepisan na ime Danka Kovačevića, sina bivšeg direktora Uprave za nekretnine.

Nakon hapšenja Kovačević je 24. februara naredne godine, propustom tužilaštva da traži produženje pritvora, pušten na slobodu, nakon čega je nestao. U julu prošle godine naloženo je da se za njim raspiše i potjernica. Kovačević je 30. decembra prošle godine pred sudom negirao da je formirao kriminalnu organizaciju preko čijih pripadnika je zloupotrebljavao položaj u državnim organima i prisvaj ao vrij edne parcele „na pjeni od mora“.

On je ustvrdio da je, suprotno optužbama Specijalnog tužilaštva, cijeli radni vijek radio na tome da zaštiti državnu imovinu.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here