Iz Auto-moto saveza Crne Gore saopšteno je da se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, na jugu pada kiša, a u centralnim i sjevernim predjelima, u višim predjelima snijeg.

“Vidljivost je mjestimično smanjena. Skrećemo pažnju i na učestale odrone.Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu”, naglasili su iz AMSCG.

Kako su naveli, na magistralnom putu Rožaje – Berane u mjestu Baza zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Saobraćaj se preusmjerava na lokalni put.

Magistralni put Plužine – Šćepan polje je otvoren za saobraćaj za putnička vozila, a solo kamioni prolaze uz pratnju snjegočistača.

Takođe, saopštili su iz AMSCG, na putnom pravcu Rožaje-Kula-Peć saobraćaj je u prekidu za kamione sa prikolicom.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin – Mateševo saobraćaju samo putnička vozila i vozila do 3,5 tone.

Iz AMSCG ističu da je magistralni put Podgorica – Kolašin preko Platija otvoren je za sve kategorije vozila.

Na magistralnom putu Šavnik – Žabljak pušten je saobraćaj za putnička vozila.

Na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara u mjestu Sokolovina obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta. “Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvođenja radova”, dodaju iz AMSCG.

Zbog radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se, navode iz AMSCG, odvijati lokalnim saobraćajnicama.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Na auto putu saobraćaj se odvija bez izmjena u režimu saobraćaja. Iz AMSCG su apelovali na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja između vozila. Podsjetili su da je na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila.

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here