Selektor Hrvatske Zlatko Dalić potpisao je sa Fudbalskim savezom Hrvatske (HNS) ugovor o produžetku saradnje do završetka Svjetskog prvenstva 2026. godine.

“Više puta sam istakao da je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener i iskreno se radujem budućnosti sa hrvatskom reprezentacijom”, rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

“Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim da radim s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova”, naveo je Dalić u saopštenju HNS-a.

Zlatko Dalić je na klupu reprezentacije Hrvatske sjeo u oktobru 2017. godine, naslijedivši smijenjenog Antu Čačića. Uspješno je reprezentaciju proveo kroz dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, na kojem je Hrvatska potom stigla do finala.

Pod njegovim vođstvom, Hrvatska je prošle godine izborila nastup na završnom turniru Lige nacija, a na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojila još jedno odličje pobijedivši Maroko u utakmici za bronzu.

Dalić je odveo Hrvatsku i na Evropsko prvenstvo 2021, gdje je ta selekcija zaustavljena u osmini finala od Španije.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here