Aleksandar Vulin uskoro će biti smijenjen sa mesta direktora BIA, saznaje Danas.

Prema navodima izvora Danasa iz vrha vlasti, novi direktor će biti neko iz redova SNS-a, dok će njegov zamjenik biti iz redova socijalista.

Ova funkcija je, inače, do sada bila upražnjena jer je Vulin radio bez zamjenika. Tačan datum imenovanja još nije poznat, ali će biti uskoro, poručuje izvor Danasa.

Aleksandar Vulin se nije skoro pojavljivao u javnosti, a priča se da će na njegovo mjesto u Bezbjednosno-informativnoj agenciji doći Marko Đurić, trenutni ambasador Srbije u SAD, navodi Danas.

Vulin je na čelo BIA stupio 2. decembra prošle godine, svečanom primopredajom dužnosti između njega i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, čime su faktički zamijenili pozicije.

Vulin je početkom jula stavljen je na listu sankcija Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država. Američko ministarstvo navelo je da je Aleksandar Vulin umiješan u međunarodni organizovani kriminal, ilegalne operacije trgovinom narkotika i zloupotrebu javne funkcije.

Vulin je prije imenovanja za direktora Bezbjednosno informativne agencije bio ministar odbrane i ministar unutrašnjih poslova. Ove institucije nisu se našle na meti američkih sankcija.

Danas.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here