Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik odlučio je još jednom javno podržati bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trampa, što je izazvalo brojne reakcije.

Dodik je u izjavi za medije rekao: “Nigdje im na svijetu ne ide. Imaju problem sa Kinom. Imaju problem sa izborima koji dolaze. Imaju problem s Trampom, kojem su ‘navalili’ 40 optužnica. To je politika koju predstavlja (Entoni) Blinken, samo da bi spriječili njegovu pobjedu na sljedećim izborima, a mi se radujemo pobjedi Trampa.”

Ova izjava izazvala je brojne reakcije. Neke od njih su: “Veze s vezom nema, ovo meni više liči na neku paniku”, “Mile je naš Tramp”, “Laki je pri kraju slijepe ulice”, “Tramp te stavio na crnu listu”, “Kakva je to budala.”

Treba podsjetiti da je Donald Tramp u velikim legalnim problemima zbog svog pokušaja da poništi rezultate izbora iz 2020. godine, kada je izgubio od Džo Bajdena. Dodik, s druge strane, je takođe u problemima sa zakonom. Protiv njega je potvrđena optužnica zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika.

https://x.com/gradascevicemin/status/1703064729269276784?s=46&t=iPAMAdkaR6qYJ00jheZtXA

Radio Sarajevo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here