Milan Nikolić zvani Mišo (47), jedan od trojice najtraženijih Hrvata na listi najtraženijih bjegunaca prema Europolu, uhapšen je nakon 12 godina bjekstva i sakrivanja, u Požarevcu u Srbiji. Nikolić je osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo iz koristoljublja. Ubio je Gojka Vujčića, poznatog makarskog kamataša, 2005. godine.

Osuđeni ubica Milan Nikolić, uhapšen je, kako navode hrvatski mediji u avgustu u Požarevcu u Srbiji i to na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana još u julu 2011. godine.

Nikolić se trenutno nalazi u istražnom ekstradicijskom pritvoru. U toku je postupak pred srpskim sudom nakon kojeg bi osuđeni ubica trebalo biti izručen Hrvatskoj.

Upucali ga, pa bacili sa litice

Podsjetimo, Gojko Vujčić, poznati biznismen i makarski kamataš ubijen je 21. novembra 2005. godine u Podgori hicima iz vatrenog oružja, a onda je bačen s litice na plažu,

Prema pravosnažnoj presudi koju je izrekao Županijski sud u Splitu, Nikolić je ubistvo organizovao sa još nekoliko osoba, koje do sada nikada nisu identifikovane, piše hrvatski portal 24sata.

Uzeo je kamatašu najmanje dvije hiljade eura. Na Vujčićevom tijelu pronađene su tri prostrijelne rane – dvije na glavi i jedna na grudima.

Utvrđeno je i kako je Vujčić u trenutku pada s litice još uvijek bio živ, a oružje kojim je ubijen nikada nije pronađeno.

Za presudu je bio ključan iskaz Mate Lalića koji se, kada je u medijima vidio da je Vujčić ubijen iz oružja italijanske proizvodnje kalibra 6.35 mm, odmah sjetio pištolja koji je dao Nikoliću.

Lalić je pravosudnim organima tvrdio kako je navedeni pištolj dao zbog dugova, ali kada je prikupio novac i tražio pištolj nazad, Nikolić mu je rekao kako ga je izgubio.

Pušten iz pritvora, pa odmah pobjegao u Srbiju

Kasnije je Nikolić policiji rekao da je pištolj dao Zlatanu Filipović koji je bio jedan od optuženih u ovom predmetu.

Postupak protiv Filipovića je ipak obustavljen nakon što je priložio potvrdu beogradskog suda kako je na dan ubistva 24. novembra 2005. godine bio zauzet parnicom za starateljstvo nad sinom.

Nikolić je stoga na slobodi dočekao presudu, što mu je omogućilo da nestane i izbjegne izdržavanje kazne. Već se tada nagađalo da je pobjegao preko granice u Banju Koviljaču u Srbiji odakle je porijeklom njegov otac.

Inače, Nikolićev otac je tada ispričao kako mu je sin nakon puštanja iz pritvora izvadio nova dokumenta.

Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here