Odbijena je kao neosnovana žalba braniteljke okrivljenog Predraga Mirotića, podnijeta protiv rješenja sudije za istragu kojim mu je određen pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

“Krivično vijeće suda odbilo je kao neosnovanu žalbu braniteljke okrivljenog P.M. izjavljenu protiv rješenja sudije za istragu kojim mu je određen pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja, u predmetu koji je u javnosti prepoznat pod nazivom “Tunel”. I po mišljenju vijeća postoje razlozi za određivanje pritvora zbog okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni P.M. boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, budući da se radi o licu koje je višestruko osuđivano, između ostalog i za krivično djelo teška krađa, što ukazuje da je riječ o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela”, naveli su iz Osnovnog suda.

Osim toga, postoji i realna bojazan da bi boravkom na slobodi ovaj okrivljeni mogao ometati krivični postupak uticajem na ostale okrivljene i za sada nepoznata lica koja su osnovano sumnjiva da su neposredno učestvovala u izvršenju predmetnih krivičnih djela, zbog čega, po nalaženju vijeća, stoji i ovaj pritvorski osnov.

“U konačnom, vijeće ističe da se pritvor pokazuje kao opravdan i nužan, s obzirom da se ista svrha ne bi mogla postići nekom drugom, blažom zakonskom mjerom”, zaključuje u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here