Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhapsila je prije nedjelju dana 36-godišnjeg Zagrepčanina T.Š., inače diplomiranog ekonomistu koji je u Hrvatskoj vodio više firmi, zbog sumnji da je zajedno s još nekoliko osoba raznih državljanstava, u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina.

Prilikom racije na skladište, kokain koji je bio pakovan u vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je prije toga bio preuzet na terminalu luke u Antverpenu. Droga je zaplijenjena, a svi uhapšeni, njih dvadesetak, su pritvoreni te je protiv njih tamošnje državno tužilaštvo pokrenulo istragu.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj zapljeni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskog državljanina. Zajedno s T.Š., uhapšeni su državljani Belgije, Holandije, Jermenije, Litvanije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija, kako prenosi Jutarnji list, nije otkrila pod kojim se oklnostima ovo šaroliko društvo sastalo.

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim, u jutarnjim satima prošlog ponedjeljka, upala u skladište, gdje su na istovaru droge našli ukupno 11 muškaraca i jednog maloljetnika, a među njima i T.Š.-a.

Hrvatska policija je, kako nezvanično saznaje Jutarnji, od strane svojih belgijskih kolega izviještena o hapšenju T.Š. Inače, T.Š. je osoba koja u Hrvatskoj nikad nije bila krivično niti prekršajno gonjena, već je upravljao ili imao nekoliko manjih firmi, a u mladim danima uspješno se bavio malim fudbalo te je igrao na nekoliko turnira.

Jutarnji list

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here