Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja optužio je danas vlasti Srbije za direktnu umiješanost u oružani sukob na području sela Banjska i naveo da Priština istražuje mogućnost umiješanosti Rusije u taj napad naoružane grupe Srba na kosovsku policiju.

U intervjuu za Asošijeted pres, Svečlja je rekao da istražitelji traže dokaze koji povezuju Rusiju sa oružanim napadom u kojem su poginuli kosovski policajac Afrim Bunjaku i trojica Srba sa sjevera Kosova.

Svečlja je kazao da je kosovska policija poslije cjelodnevnog sukoba 24. septembra otkrila rusko oružje, drugu opremu i dokumente koji ukazuju na rusku umiješanost.

„Ono što pouzdano znamo je da su pobunjenici došli iz Srbije. Neki od njih su kosovski Srbi, sa dvojnim, kosovskim i srpskim državljanstvom, i oni su, prema našim obavještajnim podacima, obučavani u kampovima u Srbiji“, naveo je Svečlja.

Dodao je da su kosovski istražitelji „pronašli neke dokumente koji navode na sumnju da je među napadačima bilo pojedinaca koji dolaze i iz Rusije“.

„Za opremu imamo dokaze, ali za ljude i dalje samo sumnjamo“, kazao je kosovski ministar policije.

Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here