Na nedavno održanoj sjednici Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević najavila je nastavak udruženih aktivnosti sprečavanja neleglalne eksploatacije šuma.

Kako je saopšteno iz UIP-a, u skladu sa tim, inspektori tržišne, radne i šumarske inspekcije su na terenu i u okviru svojih nadležnosti preduzimaju upravne mjere.

U prethodna tri dana u četiri opštine, odnosno u Plavu, Rožajama, Beranama i Andrijevici, navode iz UIP-a, izvršili su ukupno 101 inspekcijski nadzor, pri čemu je utvrđeno 29 nepravilnosti i izdato 34 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 14.700 eura.

“Naime, inspektori/ke Odsjeka za tržišnu inspekciju su u toku pojačanog nadzora izvršili 13 inspekcijskih nadzora kada su u Plavu zatekli pet, a u Rožajama dva fizička lica, koja su obavljala trgovinsku djelatnost, proizvodnju i promet drvnih sortimenata, a da o početku obavljanja djelatnosti trgovine nijesu podnijeli prijavu nadležnoj inspekciji. Tom prilikom subjektima nadzora zabranjeno je dalje obavljanje djelatnosti, odnosno donešena su rješenja o privremenoj zabrani rada i izrečene propisane novčane kazne”, ističu u saopštenju.

Radna inspekcija, naglasili su, izvršila je 22 inspekcijska nadzora pri čemu je zabilježeno pet nepravilnosti i izdata tri prekršajna naloga u iznosu od 8.500 eura.

“Šumarski inspektori izvršili su 66 inspekcijskih nadzora u ovoj akciji pri čemu su naišli na 15 nepravilnosti i izdali 13 prekršajnih naloga u iznosu od 4.800 eura, a podnijeta je i 1 krivična prijava”, dodaju u saopštenju.

U duhu pomenutih aktivnosti juče je direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević zajedno sa sekretarom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevanom Gajevićem bila u obilasku šuma u Bijelom Polju, gdje su se sreli i sa gospodinom Dušanom Bakovićem koji je načelnik regionalnog CB za sjevernu regiju.

“Na ovaj način utvrđena je tijesna međuinstitucinalna saradnja kao i direktna uključenost Uprave policije u naporima da se sa svim ostalim nadležnim državnim organima aktivno učestvuje u rješavanju ovog decenijskog problema”, zaključuju u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here