Savjet za građansku kontrolu rada policije: Iskazujemo zahvalnost i počast crnogorskoj policiji

Predsjednik, članice i članovi Savjeta za građansku kontrolu rada policije advokat Zoran Čelebić, ženska mirovna aktivistkinja Aida Petrović, dr Milena Popović Samardžić, prof.dr Dražen Cerović i prof. dr Branislav Radulović svim službenicima i službenicama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), ministru Filipu Adžiću i direktoru Uprave policije Nikolu Terziću čestitaju 2. oktobar Dan unutrašnjih poslova.

“Obilježavanje Dana unutrašnjih poslova je prilika da prije svega iskažemo zahvalnost svim pripadnicama MUP na njihovom posvećenom i hrabrom služenju javnosti, ali i njihovim porodicama i najbližima koji su im podrška i imaju razumijevanje za društveni značaj njihove profesije”, navodi se u čestitki.

Kako su ocijenili, ovo je još jedna prilika da se svi prisjetimo i odamo priznanje svim službenicima i službenicama koji su tokom služenja Crnoj Gori izgubili živote na dužnosti i na zaštiti drugih.

“Savjet za građansku kontrolu rada policije preporučuje da se proširi koncept obilježavanja nacionalnog dana unutrašnjih poslova. Treba razmisliti da to bude jednonedjeljna manifestacija koja bi policiju približila zajednici kojoj služi i promovisala i obrazovala javnost i pripadnike MUP-a o bezbjednosti, prevenciji različitih opasnosti, bezbjednosnoj kulturi i poštovanju ljudskih prava”, navodi se u čestitki.

Poručuju kako je važno zajednički raditi na razumijevanju teškog i odgovornog posla u policiji i bezbjednosno-obavještajnoj zajednici u cjelini, posebno rizika i žrtvovanja.

“Uz podsticanje pozitivnog predstavljanja policije u društvu, neophodno je da dosljedno i kontinuirano snažimo odgovornost i posvećenost zaštiti ljudskih prava i sloboda i poštovanju integriteta svakog pojedinca”, zaključuju u čestitki.

Bečić: Vaše djelovanje nije samo zaštita naše sadašnjosti, već svjetionik koji osvjetljava put ka boljoj budućnosti

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću, direktoru Uprave policije Nikoli Terziću, kao i svim časnim i čestitim službenicima Ministarstva i Uprave, čestitam 2. oktobar, Dan unutrašnjih poslova, saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

Kako je istakao, svakodnevna hrabrost, profesionalizam i posvećenost pripadnika UP koji se bore protiv bezakonja i nepravde ne samo da štite našu zemlju, već i kroje novi narativ o Crnoj Gori – kao bastionu pravde, sigurnosti i integriteta u srcu Evrope.

“Boreći se protiv mračnih kriminalnih silueta, koje su se godinama usidrile u tkivo našeg društva, časni pripadnici i pripadnice Uprave policije postavili su novi standard hrabrosti i odanosti. Vaše djelovanje nije samo zaštita naše sadašnjosti, već svjetionik koji osvjetljava put ka boljoj i svjetlijoj budućnosti, usklađenoj sa evropskim vrijednostima.”, naveo je Bečić.

Takođe dodaje, !Mi, kao društvo, prepoznajemo vašu vrijednost i obvezujemo se ulagati u vaše potencijale, pružajući vam resurse i podršku koju zaslužujete”.

“Jer, vaša snaga i odlučnost su temelj na kojem se gradi prosperitetna i sigurna Crna Gora. Svaki vaš korak, svaka odluka, svaka intervencija, svjedoče o vašoj nesebičnoj odanosti domovini i njenim građanima. Vi ste, zajedno sa građanima Crne Gore, nepokolebljivi štit naše bezbjednosti i sigurnosti.

Neka ovaj dan bude odraz svega što ste postigli i podsticaj za još veće domete koji vas čekaju”, stoji u čestitki Bečića.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here